when your best friend is now ur best enemy.

Dah lama gila tak cerita dekat sini.betul.dah lama.aku tak tipu.sebab aku pun tahu.sepurnama sudah. tengok entri las. masih ucap selamat hari raya.padahal harini, syawal dah lama habis.

tak kisah la, tak ada siapa peduli. dan aku pun tak pernah nak kisah sangat.

life sakarang tak berapa nak stabil. banyak hati yang terluka sebab aku. banyak jiwa yang terasa dengan sikap aku dan banyak yang bersedih dengan ada nya aku dalam kehidupan mereka. banyak yang regret wujudnya aku dimuka bumi ini.

hm.nak kata pa lagi.dah memang betul.
now, kena betul2 belajar cara nak menerima takdir.walaupun susah.

aku tahu, kata-kata aku banyak yang rasa peritnya.
aku tahu, hati aku sering memberontak.tak kira masa dan ketika.dengan siapa atau dimana.
aku tahu, banyak jiwa yang tertekan dengan sikap aku.

im just being me.
and you know what,
ai fak gilew2 owang y owes prentending. (cakap stail budak2 sekarang)
sebab bagi aku, mereka tu tak tetap pendirian, hipokrit dan tak punya perasaan.

sekarang tak nak lah banyak cakap pasal hidup-hidupan-penghidup.sebab mati tu pasti.

Bila aku mula bercakap pasal kawan, pasal sahabat, pasal teman sekepala dan sahabat sejati, banyak benda senstiviti yang kena jaga, banyak hati yang perlu aku jaga. banyak wordings yang perlu hati-hati.and aku jugak tak pernah terfikir pun nak list kan senarai kawan-kawan baik aku.

sebab, aku tau.ada yang akan terasa.

macam aku cuba listkan sekarang,



.



hish, sumpah tak berani.
tapi memang betul.aku sepatutnya tahu dari dulu-dulu-dulu lagi.

'Friends Forever' tu semua junk. plastik dan cuma janji kosong.janji yang dibuat pada kata-kata. pakai air liur free. janji yang dipahat pada meja kayu masa sekolah dulu.yang sekarangnya, meja tu dah tak pakai dah.orang pakai meja plastik dah pun. janji yang ditulis pada baju sekolah putih masa hari terakhir bersama.masa last paper SPM.balik2 kena maki, sebab adik masih ada yang bersekolah. nak kitar semula.kononnya ;)

semua omong kosong.
haih.

rindu.duduk sama-sama dan cakap pasal lelaki picisan.
cakap pasal hati.
cakap pasal perasaan.
mengadu pasal keluarga.
cerita pasal adik yang anoying.
kata budak tu dan budak ini.
gelak sampai guling2.

tapi.sekarang macam dah lain.
macam yang selalu aku cakap.

dewasa sentiasa jadi satu penyakit.

awak, sekarang hubungan kita dah punya barah.
hati saya sakit. hati awak saya dah tak peduli.
mana janji 'Friends Forever' kita?

okey.
im done.
take care, kawan.

1 STITCH:

«♪Ruff♪» said...

biler baca entry kamu yg ini...
teringat seseorg yg dlu penah singgah dlm idop aku as a friend..konon "friends 4ever"...last2...frinds gudbye 4ever....

syg, ur always be mine.

Daisypath Anniversary tickers

VIRUS