Maaf, lebih baik macam ni.

Awak, sakit sangat hati bila terpaksa senyum walaupun hati sedih, lagi sakit terpaksa kata 'ya' walaupun hati kata 'tak'....bertambah-tambah sakit bila terpaksa ketawa walaupun mata dah berkaca-kaca mahu menangis.


saya benci awak.

kenapa??saya buat apa??

i hate u for doing nothing.hate u so much!


Dari dulu sampai sekarang, aku benci kata maaf. Aku tak suka bila orang datang mintak maaf. memang aku serabut sangat kalau ada orang mintak maaf. Sebab aku tahu, bila orang mintak maaf, meaning dia aku sakit hati. Bila dia mintak dimaafkan, aku tahu hati aku dah hancur. bila merayu2 minta maaf ni, aku tahu. hati aku akan terluka.

aku pasti sangat hal yang tu.

Maaf ni kononnya penghabisan satu cerita sedih yang sangat2 menyakitkan hati.sebagai contoh, kau mainkan perasaan aku, kau minta maaf dah habis. kau sakitkan hati aku, minta maaf dan habis.

konon sajalah.


Tapi tak mengapa.Aku sendiri pun tak suka minta maaf, walaupun nyata2 salah aku. solution yang aku buat, aku hanya diamkan diri. Pegi mati lah nk terasa2, nak touching2. koman2 pun aku akan buat muka tak bersalah.buat bodoh. tak peduli lah perasaan kau. sebab kau sendiri pun tak pernah nk peduli perasaan aku.

aku tak suka tertunduk2 kata maaf, aku benci gila terpaksa merayu2 nk ucap maaf. padahal kata maaf tu cuma 1 perkataan kosong saja. cuma satu, tak sampai sesaat pun nk cakap. tapi masih susah. masih tak terucap, masih tak terkata.





ego.

tulah penyakit awak sekarang.

tapi saya masih harapkan awak minta maaf.
masih lagi.




peduli apa saya dengan ego awak tu.

5 STITCH:

♥chentaMAYA™ said...

kdg2 kte pelu mnx maap~
spy kte tahu silap kte~
;)

DaNnY oCeaN said...

wah... it such a long time for me not visiting this blog...

hye Isabell, how r u?

Maaf??? well for me, saying sorry seem to be the hardest word... (ceh wah, mcm tajuk lagu plak...) hahahaha.. and i also believe that people who seeking for an apologies je yang akan memberanikan diri nak ckp maaf. that's mean, they're really2 regret on what happen..

tp, most of the homo sapient in this world akan rasa kesal dalam jangka masa pendek je.. then, they'll do it again, again, abd again... keep repeating the same thing.. kan kan kan?

Isabell's said...

hai, im just fine:)

tapi manusia mmg susah, sangat2 payah nk regret for wat they have done rite???

thank you>>3

Mie said...

ade ape dengan maap?

sipencarut said...

duh isabellaku.
haha citer maap2 pulak.
huhu.

maapkan aje walaupun dia tak mintak.
haha.

syg, ur always be mine.

Daisypath Anniversary tickers

VIRUS