Memang best bila ada kawan macam celaka....

Sebab time tulah kita akan rase betapa bestnya bila di'celakai' dan rase nikmatnya bila kita the chosen one to have kawan yang suka men'celaka'kan:)

macam biasa aku selalu cakap, aku tak banyak sangat masalah dengan family aku, tapi aku betul2 bermasalah dengan manusia2 dan rakyat jelata yang tersenyum mengejek dan sinis memandang sesama sendiri di sekeliling aku ni, dan yang paling tepat....dengan kawan2 aku.....

kadang2 aku fikir, takdek kawan pun takpe.....aku takkan susah kalau takdek diorang...tapi....aku nanti sunyi....asyik berkepit dengan family...macam masa budak2 dulu....tapi....

diorang sunyi tak tanpa aku???taklah...

kalau aku message or call...time aku bosan...
mesti diorang jawab...

'aku kat tc ni, lepak2 ngan blablabla...
'aku dekat mall ni, main boling....
'aku dekat sungai, tangkap ikan dengan ni..ni...ni...
'aku ngan ni..ni..ni, tengah make out...jangan kacau lah...

babikbabikbabik...

macam takdek life....

*diam*

ada kawan baik yang ada dengan aku time susah je...bila tengah takdek duit...bila tengah terdesak...bila tengah mati kutu, bila tengah kebulur, bila berada in the midle of life & death sebab pinjam/tipu duit orang yang bapaknya samseng negara.....

dulu, bila kawan2 menangis2, datang dekat aku tersedu2 mintak tolong.....aku tak reti nak handle..sebab aku ni jenis jaga hati, aku akan cuba untuk tak kecewakan dia...walaupun aku masa tu memang confirm2 dan sangat2 pasti tak dapat tolong dia...

nk pinjam 20 ribu, nk ganti duit orang yang kau dah joli beli bra triumph selori and handbag Anna Sui yang dulu kau tayang2 kat aku....

dalam bank aku adalah 20ringgit, tu pun takboleh nk bawak keluar, sebab kebiasaannya mesin takdek note rm 10, tp bukan la kebiasaan, selalu je macam tu...

cm kimak....aku terbalikkan mesin tu kang...

tapi nk sedapkan hati 'kawan', aku selalu bagi harapan...aku takkan cakap tak boleh......aku macam tak boleh nk cakap 'TAK BOLEH'...walaupun aku sendiri pun masa tu mintak ehsan mak nk makan+minum...

*celaka*

aku biasa akan cakap,

'er...tengok lah..aku cuba tanya blablabla........
'aku try tanya family aku dulu.......
'sabar ok?aku tolong kau....
'kita cuba pinjam dekat ni..ni..ni....

aku tengah beri harapan palsu.....

sebab dia kawan aku time dia susah je...jangan lah kau cop aku...

"isabells ade masa aku senang je...time aku susah tak tolong blablablabla....."

jadah lu r......

cermin dulu diri kau, bila kau senang...ade handbag AnnaSui,Shopping sana sini...ada kau ingat aku.....takpyah banyak la....just hello aku ajak minum pun aku okey....

aku nak taknak belakang kira la....at least ajak....

sebab tu mulai sekarang, aku didik diri aku....time susah ke...senang ke...aku tetap bersama family aku...sebab time susah diorang sentiasa bersama aku dan time senang...diorang tak pernah lupakan aku...

aku jugak, selalu didik diri aku bila time susah atau senang..aku takkan harapkan kawan.....tinggal la nama kau kat coment box kalau aku ada masalah aku call kau...tinggal sekarang....

*hmmmm*
sweet kan?
tulah family aku......

ada kawan yang buat aku terpaksa jadi plastik..so sori bila kau ajak aku keluar dan aku tolak mentah2 walaupun kedengaran agenda macam best tu....mungkin sebab aku yang penat,sakit perut, sengugut atau mungkin juga sebab utama adalah kamu.....

aku taknak jadi orang lain bila hangout with them, they or u....aku rasa macam menipu diri sendiri.....contoh yang paling biasa...macam dress up...

pemakaian orang yang dah berkerja dan duit banyak(banyak la sangat) dengan pemakaian student yang cuma harapkan PTPTipu sangat berbeza dan jurangnya sangat luas....

tak perlu kau kata dresup aku macam mak2 sebab menutup aurat....sopan dan bertamadun....bukan sebab aku ni kuno atau tak mengikut trend...cuma aku dah bekerja...aku rasa macam lain bila berpakaian 'tak cukup kain' yang korang angap trend sekarang....

yelah, aku hari2 berbaju kurung ke pejabat, kawan2 pejabat kenal aku sebagai perempuan sopan yang berbaju kurung ke pejabat hari2...kuantan ni kecil sangat.....aku pergi mana2 mesti jumpa ofismate.....apa kata mereka nanti....??ada kau fikir tentang tu??

yang kau tahu, ejek aku...
senyum menganjing....
gelak menyindir...

tu je yang kau tahu..aku nk tengok bila masa kau bekerja nanti..aku nk tengok cara kau berpakaian....berubah atau tak???

kalau dapat kerja lah, sebab aku selalu berdoa korang tak dapat kerja...yelah, insan teraniya macam aku memang selalu berdoa...dimakbulkan tau....

ada jugak yang jenis kawan yang tak reti lansung jaga perasaan kawan, aku ada kawan baik...memang baik la....cume 1 benda yang aku tak berapa suka, bila dia buat sesuatu yang diangap joke tapi bagi aku melampau gila.....

dia macam, wat sesuatu...fikir ketawa dia je....fikir perasaan dia je...fikir happy dia je.....

*babi*

aku selalu terkena masa 1april, celakababikimakharamjadah, serius...aku tak suka lansung 1 april......dulu, dia kenakan aku, cakap dia masuk hospital la...gaduh ngan pakwe then bunuh diri la, besties kami seko lagi kena buah pinggang la.......babi la bila aku ingat2 balik....

dia mesti kat sana gelak2, aku kat sini macam orang gila....bestfriend aku tak ramai, mungkin dia je..atau mungkin tiada lansung....

jadi bila kawan baik sakit, aku akan meroyan sensorang then always buat sesuatu tanpa fikir macam drive like orang gila mati laki tanpa lesen ke KL, serius..kena maki ngan family pun takpe...asalkan...aku dapat tengok condition besties aku macam mana....by my own....

memang shit kan rasa, bila dapat tau tu semua tipu.....

kadang2 terdetik jugak, dia tak fikir ke aku kat sini???tak kesiankan aku ke???dia anggap aku ni kawan baik dia atau tak???memperbodohkan kawan baik tu sesuatu yang funny atau kejam..??aku yang cetek ilmu pasal friendship atau tu memang trend sekarang????

*hmmmmmm*

aku semakin gila dengan kawan-kawan ni.....
ade kawan makan kawan...
ada kawan maki belakang...
ada kawan maki straight to d' face...
ada kawan muka plastik gila...
ada kawan buat2 senyum..
ada kawan buat baik depan je...
ada kawan masa susah...
ada kawan masa senang..
ada kawan ade makna....
ada kawan buat2....
ada kawan fikir lain...
ada kawan membina..
ada kawan mnjahanamkan...
ada kawan menyenangkan..
ada kawan menyusahkan...

ada juga kawan celaka....

aku dah terlalu banyak cakap dengan kawan2, sebab nk jaga perasaan meraka...terlalu banyak...sampaikan aku terdiam sendirian dan terfikir tentang perasaan aku pulak....

*diam*

friendship is like having sex, its can be fun but sometimes...its can hurt u....

friend is like a viagra..make u up when ur down...but, not all viagra will make u up, and not all viagra would help u when u were down...

haish, perumpamaan aku semakin melucah semejak aku jatuh cinta pada lagu akon, i wana make out nanananana...

'maksalleh' kini betul2 extrem la depa punya lirik...

*diam*

aku tengah fikir tentang perasaan aku sekarang ni, dah tiba nk fikir pasal diri sendiri...dah sedia nak hilang kawan....dan mula life baru....

sebab kawan2 ni semua celaka....

*hmmmmmm*




p/s : mungkin buat masa ni...diorang akan jadi besties aku....

*rindu*

aku dah tukar no fon....and..ye roy, ni blog aku...muka kau macam babi lapar bila kau merajuk masa aku cakap bukan....

roy...roy...hati kau keras.....macam taik kucing aku bila diorang sembelit sebab aku bagi makan friskies....

bosan gila bila kena berlakon, senyum dan angguk...diam dan bersetuju dalam segala hal setiap masa, minit dan saat..

penat...

dude..tolong aku.....aku penat dan semakin kepenatan....

p/s : entri ni betul2 membina aku...mengubah aku dan juga mungkin akan mengubah persepsi kawan2 aku...aku tak maksudkan semua la....:)

bye.....

p/s/s : oh ya, PakCik...comment awk entri sebelum ni sangat membina...Terima Kasih,Allah selamatkan kamu :)

17 STITCH:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

ahh sayang!!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

jangan risau...

u ada aii!!

aii syg u!!

penjenayah.merah.jambu. said...

alalala..
bertahan ye!
manusia mmg cemtuh..
sy dah rase kne tikam.celup.rendam.dan macam2 dgn kawan.
smapi at last,sye tikam dorang balik.biar dorg tao,what is like to be hurt like that.
tapi dengan buat kejam macam tu,rupanya sy cume membodohkan diri.
patutnya saya bersykur tahu awal2 kawan sy ni good for nothing.dan mmg baik sye blah sbelum dipergunakan lagi dahsyat.
tak guna saya menangis utk dorg.ase terbuang,ase sedih dan kecewa,smpai rasa tak berguna.sedangkan banyak lagi kawan2 yg selama ni sy tak peduli jauh-jauh-jauhhhh lebh baik dari itu.
kawan.
kalau sekadar menyakitkan.
biar mereka pergi.
yang benar2 bernama kawan,akan datang juga.
be strong k?



***im trust cats more than anyone else.jgnlah tbe2 satu t,kucing boleh bercakap,mati rahsia2ku terbongkar! :P

B@drul said...

penuh emosi eh.. :P

Shafie said...

sy suke kucing :D

Dzulfikri zulkiflE said...

aku mmg suke blog yg penoh ngan carutan..hoho

mr. hafis said...

doakan kebaikan lah.
supaya sama-sama jadi baik.
itu lebih bererti.

kita tiada kuasa untuk menghukum orang lain.
hanya tuhan yang faham dan tentukan.

salam ukhwah. :)

Framestone said...

sometime..kite kne ubahkan kehidupan kita..jgn biarkan mereka yang mengubah kamu..kamu ade hak keatas diri kamu dan mereka hanya mempergunakan kamu untuk memuaskan kehendak mereka sedangkan anda pulak diperkotak katik sehingga merasakan celaka keatas mereka..

xsalah untuk memilih perubahan, asalkan tidak memudaratkan diri

- Isabella - said...

zara : thanks :)

pinky : hais, mintak2 juge kucing xkan berckp..heheh...sebab mesti ari2 dia bebel asyik kena dgr msalam manusia:)

badrul : hehe..emo skit..

- Isabella - said...

shafie: sama

zul :) haip2, x baek tau :)

hafis : salam ukhuwah too...

framestone :x salah memilih perubahan..okey:)

naffana said...

aisy~~~~
kucing sgt comey~~~
hu3....

be cool....
xde kwn...
ad family....
xde family...
ad DIA...

*peace*

- Isabella - said...

naffana : *peace*

AAdik said...

belum sempat baca ketika ini, sorry.

- Isabella - said...

adik: aaaaa??xpe kot:)

vidadarisakura said...

hey u!

chill.

aku pun pena rasa macam yg ko rasa..
dem!

- Isabella - said...

hey,

chill...

mmg sgt2 dem!

fizul said...

aku kalau call shah, dia selalu cakap tgh make out..ape tu??

kau jgn kenakan aku okey!

syg, ur always be mine.

Daisypath Anniversary tickers

VIRUS