i think im a complex combination of different elements.

Bila mak kata muka aku ikut abah, tapi perangai more into her...aku terasa cukup gugup dan cemas..dan lil bit of funny.

mcm buat joke je:)

mana mungkin aku akan mewarisi mulut nya yang tidak henti2 dan aku tidak mahu mewarisi sikap bisinggggggg nyer.

hahahah.....

memang sebetulnya iras aku rupa ayahnda..
bunda, aku rasa cuma cara pemikirannya saja,
sedikit cara berpendapat..
mungkin..

aku tak kisah, dan bukan sesuatu yang pelik andaikata aku ada mewarisi mirip ayahnda dan perangai si bunda,

aku ini anak mereka berdua

.

hai bunda,
aku ingin gelak kamu,
ingin kuat kamu,
ingin manis kamu,
ingin ketawa kamu,

hai ayahnda,
aku ingin senyum kamu,
ingin tanggung jawab kamu,
ingin tinggi kamu,
ingin tegas kamu,
ingin prinsip kamu,
ingin sporting kamu

bunda,
aku baru tahu...berjuta sahabat sekalipun, walau puluhan teman aku punya, belasan kasih hati aku miliki...baru aku sedar...tika air mata ini bergenang...

aku masih dambakan bahu mu yang satu itu...
harap dada mu yang empuk itu..
dan masih lagi ingin dipeluk kamu...

ayahnda,
baru aku sedar....walau punya harta seluas angkasa, wang puluhan juta, tanpa sayang dan cinta suci kamu padaku..aku boleh mati kelaparan dalam gudang roti dan mungkin akan mati kehausan disebelah sungai jernih yang tidak putus2 mengalir...

ayahnda, bunda.

aku sayang kamu,itu saja


untuk hari ini




.

lagi pasal kerja,

kerja, kerja, kerja...

aku baru lepas pucat-cuak-kecut-terkejut-ketakutan, sebab h/phone aku yg disangkakakn tercicir kat kantin sebab terlalu leka pilih ayam goreng yang-kecil-kecil rupanya sedang enak tidur dalam handbag aku,

haish,

kamu tau,
kamu belum habis bayar lagi tau.....
and untuk pengetahuan kamu,
ni kali pertama aku pakai h/phone mahal,
with my own money.....


very2 sentimental value...
very2 boleh buat aku mental kalau hilang...
very2...

haih,
kamu comel la:)
tak nak mengorat sy ke??

4 STITCH:

melon. said...

so,
take a good care of it.
haa.

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

meh aku ngorat kamu..

wajib..

mesti terima tahu?

desbliss said...

Hai! nama saya upin..tu adik saya, ipin...ha..betul..betul..betul..

sekian..huhu!!

Hurmm..semangat tol nak post sumthin neyh. Tapi apakah?? adakah entry berbentuk mesej??

Tlg bg idea jap...hohoho!

Sile marah smbl tepuk2 meja :p

- Isabella - said...

*syhhhhhhhh*

syg, ur always be mine.

Daisypath Anniversary tickers

VIRUS