sudah terlalu banyk bercakap, kini aku pilih hanya untuk mendengar...

Baru lepas layan cerita KAMI the Movie kat u-tube…..Cerita2 yang bajek tinggi…tapi income ciput..memang upload punye la ‘kot’….lepastu aku layan cerita Budak Kelantan….baru part 1..aku dah pening….mujur dulu aku tak pergi tengok wayang..kalau tak, aku memang bakar panggung tu…cerita ntah pape…’kelantan’ pekat sangat…

I kenot andersteng…..

Tengok cerita KAMI buat aku rindu masa sekolah2 dulu…rindu betullah…rindu masa panjat pagar dengan Fatin, Farah, Intan, Big nose, Afiq..panjat ikut pintu belakang…sebab nk balik awal..guard gemuk taknak bukak pagar..konon Pengetua tak bagi..nk je aku cakap bukan Pengetua yang bayar gaji dia…tapi aku takut dia jawab plk..bukan aku jugak yang bayar gaji dia….

Rindu masa ponteng kelas cikgu pendek..sebab kite ‘fak’ gile cikgu praktikal…cikgu yang poyo abis..baru praktikal dah koya sensorang….pastu cikgu pendek repot kat pengetua…pengetua panggil..aku buat muka bangang..pengetua give up…last2 masuk dalam kad displin…tu je pun…aku tak mati pun….tak jadi ape2 pun..dalam sijil aku, tetap tulis berkelakuan ‘baik’..student genius dapat straight A pun berkelakuan ‘baik’ pe…..

Rindu masa ponteng ceramah kaunseling, dengan fatin, intan, yg lagi 2 aku taknak sebut..sebab sekarang sombong gila dengan aku….lepak belakang bangunan..pastu panjat pokok mempelam…Fatin panjat sebab aku still jage ayu aku…aku kutip kat bawah..dapat la 2 bijik sorang…aku fat ngan intan…sampai koyak2 seluar aku kat bontot sebab tercucuk kayu….isk, nasib tercucuk kat seluar..kalau masuk kat bontot…tragedy aku haritu…..

Rindu masa kite dup dap dup dap nk ambik PMR, seronok..before tu ade buat study group..mcm cibai okey..dapat group ngan u’olls…satu pun tak masuk….orang bagai nk rak stadi sebab esok nk PMR, kite pegi lepak rumah Farah makan nasik sampai terbungkang….

Rindu masa last day PMR, kite gaduh dengan pompuan-bajek-cun….sebab ezuani usha balak dia…..ye kot??ntah..aku tak tau sangat2..gaduh2 pun tetibe je aku join…paling penting, kaki aku hinggap jugak kat muka kakak dia yang keding & perasan bagus tu…last polis datang…aku org first cabut lari….

Rindu masa kita aply same2 sekolah teknik, tapi yang dapat semua pisah jauh2..koya betul…kita dah x dapat kontek..ada yang bawak diri terus sebab dah dapat kawan baru…ada yang dah x nk kawan, ada backstabbers, ade yg poyo sebab dah ade pakwe…

Eeeeuuuuuuuu!!

Ingat masa sekor2 dapat jawapan masuk teknik, Intan dapat kat mane ekk??lupa lah aku….safira dapat kat jengka..lagi….erm..azie dapat kat chenor..ramai lagi..fatin dengan farah decide nk stay kt sekolah lama…..sayang betul dia ngan ustazah pendek yang rampas gelang hitam fatin n sound farah tak pakai tudung…hahahahah…..

Aku orang last dapat jawapan, mujur tak pergi jauh…tapi tak same kos dengan farah,,dapat kos dengan dayah..menyetan habis aku dengan dayah….1st day masuk dah buat otai…..ponteng kelas…cam ape tah…kalau mak aku tau,..mesti sedih..mujur la tak tau kan????

Haish, rindu masa mula2 kenal zana..aku nk kawan dia sebab dia comel….hahahaha…nafsu lelaki betul, then zana ajak ponteng..wow..ade chemistry la….then dia duduk sebelah aku for 1year….dapat juga kawan baru hana ngan Safura…plus Aisyah….group poyo abis okey!hahahaha…..

Dalam group aku, yang paling hot dan dapat sambutan Hana ngan zana..oh ye..seko lagi….Aisyah..kawan2 aku semua cun..sekarang pun macam tu..aku memang tak kawan dengan yang tak cantik2 ni..macam aku anti gile dengan hazimah yang koya gile…..sampai menagis dia orang usik2 dia..dengar cerita dah bertunang..dari dulu lagi dah hazimah tu gatal….cerita kat aku nk tunag…..xpe2..semoga berbahagia okey…

Rindu kat dayah, ,macam2 cerita dah aku dengar pasal dia..aku tak tau betul ke tak..haritu aku call..ko kate tak..so..its all up to u okey….aku kenal ko….so, just be urself la dayah..aku sayang dayah yang dulu..bukan yang macam aku dengar2 ni..rindu la waktu kite ponteng kelas sains..cikgu tu bebel..kite pekakkan telinga…ponteng kelas BM..cikgu mengamuk pastu hantar kat cikgu napi…dapat pangkat bengong sorang satu…
Cilakes itu cikgu…..sampai sekarang wa dendam sama itu cikgu…tapi, baru ni jumpa,,,aku siap salam lagi…hahahhaa….bodoh!

Rindu kat semua…sama2 ketawa..sama2 gelak..walaupun kite ‘fak’ betul sekolah tu…..tak suke lansung cikgu dalam tu..semua poyo….semua nye ngarut….rindu masa time hafazan…budak2 kelas lain pergi hafazan..kite pergi karoke kat megamall….lari laju2 then panjat pagar kat padang..lari2 lagi sampai rumah aku..aku tukar kasut..takut org tau kite ponteng….

Ingat lagi bile aku minat mamat tu….suke betul..hari2 usha..last2 dapat tau, mamat tu minat kat hana…frust gile..tapi sebb kawan..doesnt matter at all okey!rindu masa senior engineering nk hempuk aku dengan batu bata sebab kata awek dia pendek..dah memang pendek..takkan aku nk kata tinggi kot???

Start dari tu aku anti gile dua eko ni…..tiap kali jumpa…aku akan nyanyi lagu…abang panjang..adik pendek…adik golek..abg telanjang’…ahhaha..mase sekolah dulu la weh!otak tengah sebu…

Rindu masa last day paper SPM, best betul spm dalam tu…pengawas cm cibai..siap tido…anak murid meniru pun still okey lagi…dari hujung sana ke hujing sini..siap sms lagi…budush betuiiiii!last day SPM..xdek yg sedih2 pun..happy lagi ade…..sebab dah tak payah jumpe cikgu tu..x payah belajar ngan cikgu ni….heheheh..sijil SPM pun aku tak ambik lagi….

Weh, mana korang ha…rindu la dulu2 keluar pegi makan KFC pakai baju seragam..semua merah…heheheh..rindu la klepet duit then pergi makan kFC sesame..rindu2,,,,serius la…mana korang ha???takdek buat reunion ke????safura dengar cerita tuntut ilmu lagi..kat unibesiti pahang….hana…ko kat ne skg??x habis lagi ke kat KL tu tuntut ilmu..weh, dah dol tu..dol jelah..nk belajar watpe lagi??zana..u katne???x abis lagi ke kat shahputra tu???dayah..mana kau…jumpa lah aku…aku nk tegok kau..nk dengar cerita betu plk….aku taknak dengar dari 1 mulut je…bibi…cmne??jadi ke pi KL???farah..bile nk mai kuantan ni????Ezuani..aku dgr nk tunag..ko taknak jemput ke kawan ko yang cun lagi vogue ni???intan…balik kedah tak bitau aku pun…..

Rindu sewaktu zaman takdek prejudis, takdek perbezaan, takdek pertandingan, takdek persaingan..sehingga satu hari aku belajar untuk buka mata dan aku mula nampak dunia bukan sekadar hitam dan putih..

Rindu, sekarang u’olls lupekan ai ekk..ai tau la u’olss sambung belajar then jumpe kawan baru..jangan la lupe aku..aku tak lupe korang pun tau…

Mane aci!!

3 STITCH:

Princess Azi said...

haha ganasnye kau ni :p

- Isabella - said...

xlah, mana ada ganas..
comel tau :))

naz said...

manusia takkan kedepan kalau tidak pandang kebelakang :)

syg, ur always be mine.

Daisypath Anniversary tickers

VIRUS